Putiikkihotellin historia

Ulkopuolelta Museoviraston suojelumerkitty rakennus on kunnostettu hartaasti perinteitä kunnioittaen. Ajalleen tyypillisesti hirrestä veistetty runko oli sisäpuolelta pinkopahveilla peitetty. Laajan remontin myötä pinkopahvit poistettiin ja hyvin säilynyt hirsirunko sekä kauniit nurkkien "lohenpyrstö"-salvokset puhdistettiin jääpuhaltamalla täyteen, arvoiseensa loistoon.

Nyt vanhan talon komeat rakenteet pääsevät oikeuksiinsa niin alakerran valoisassa salissa – jossa sekä PutiikkiHotelli Kemi 1932n vastaanotto, että kahvila Cafe Hertta Kemi toimivat – kuin yläkerrassa hotellin jokainen hieman toistaan eri lailla sisustetuissa hotellihuoneissa.

Myös vanhat valtionrautatien työntekijöiden työmaa-asunnot ovat saaneet uuden ilmeen ja voivat tätä nykyä majoittaa tiloihinsa niin perheitä kuin isompia seurueitakin. Historiallisesti arvokas, lähes satavuotinen vanhojen puu- ja tiilirakenteisten rakennusten ja ratapuiston ympäröivä, vaiherikkaiden vuosien nähnyt pihamaa herää henkiin uudelleen.
Rautatieasema-alue ja sitä ympäröivät kunnostetut rakennukset muodostavat uuden, Kemin Asemanpuiston majoitus-, kahvila- ja tapahtuma-alueen, joka palvelee niin paikkakunnan omaa väkeä kuin kaupungissa vierailevia matkailijoitakin.
Putiikkihotelli 1932 Yläkerran aula
Putiikkihotelli 1932 Yläkerran aula
Putiikkihotelli 1932 hotellikäytävä
Putiikkihotelli 1932 Yläkerran aula