DSC_0011

Hyppy tuntemattomaan

Toimintamme perustana on vankka perinne perheyrittäjyydestä. Hertan toiminnan aloittaessamme otimme kuitenkin hypyn tuntemattomaan: ravitsemusalasta meillä ei ollut minkäänlaista kokemusta, mutta intoa ja ideoita sitäkin enemmän.

 

Oli vuosi 2017, kun tarjouksemme Kemin asemanpihan maa-alueesta ja rakennuksista meni kuin sattuman kaupalla läpi ja yhtäkkiä olimme asema-alueen tyhjien kiinteistöjen omistajia. Ruususen unta nukkunut entinen asemaravintola ja sen yläkerrassa olleet työntekijöiden asunnot saivat ansaitsemansa uuden elämän, kun mittavan remontin myötä herätimme henkiin 1932 rakennetun ja 30 vuotta tyhjillään olleen päärakennuksen.

Pinkopahvien alta löytyneet hirret muistuttavat menneistä ja ovat Hertan rustiikkisen tunnelman sydän tänäkin päivänä. Samassa remontissa rapsuttelimme myös 1904 rakennetun VR:n entisen kerhotalon, nykyisen Ratapihan ruustinnan, uuteen loistoonsa.

 

Hiljaa hyvä tulee, eivätkä työt tekemällä lopu – ja hyvä niin. Päivittäisen kahvilatoiminnan ohella on inspiroivaa ideoida asema-alueen kehittämistä ja upottaa kädet välillä taikinan sijaan aivan toisenlaisiinkin toimiin. Huikkaathan siis omiakin toiveita ja ajatuksiasi, kuulemme niitä mielellämme!